вторник, 21 января 2014 г.

Найдивніші квіти планети

Венерина пастка (мухоловка)
Ця дивовижна квітка-комахоїд здобуває їжу за допомогою спеціальних капканів. Тільки-но муха або інша комаха сяде на пахучий капкан, а він раз — і закриється менше, ніж за 1 секунду!
Найдивніші квіти планети
Вражаюча раффлезія арнольді
Ця незвичайна рослина-паразит має найбільші квіти у світі. Діаметр їх іноді може сягати 1-го метра, а вага — 4-6 кілограм. І це в той час, коли рослина не має ані стебла, ані листків із корінням! Зовні квітка рафлезії схожа на качан капусти і дуже красива, коли повністю розцвіте, чого не скажеш про її запах.
Найдивніші квіти планети
Квітка росте вздовж доріжок слонів. Розтоптуючи квітку, слони переносять її насіння на своїх ногах.
Аморфофаллус
Розміри цієї квітки з сімейства лілій просто вражаючі! З величезних пелюсток виходить гігантський качан. Квітка має неприємний запах, але її незвичний аромат приваблює комах, які і обпилюють квітку.
Найдивніші квіти планети
Живе рослина близько 40 років. За цей час аморфофаллус квітне лише кілька разів. Відкрив диво-квітку один флорентійський учений на о. Суматра у 1878 році.
Найдивніші квіти планети
Вельвічія
Вчені припускають, що ця рослина може жити від 400 до 1500 років! Відкрив дивну квітку португальський ботанік Фрідріх Вельвіч у 1860 році. Вчений помітив її в кам’янистих пустелях тропічної Південної Америки.
Найдивніші квіти планети
Вельвічія має всього два листки шириною до 20 см, які стеляться землею завдовжки в 1 метр. Її суцвіття дуже схоже на шишки.
Вольфія
Квіти вольфії є найменшими у світі і не перевищують розміри голівки сірника. Вольфія росте у Північній і Західній Америці. Рослинка складається зі стеблинки, схожої на кулю, діаметром від 0,3 до 2 міліметрів. Кульки вольфії вільно плавають по воді, споживаючи розчинені в ній живильні речовини. Коріння та листя вольфія не має. Цвіте дуже рідко.
Найдивніші квіти планети
Аронник звичайний
Величний аронник виростає до 90 сантиметрів заввишки, а листя рослини сягає 20 сантиметрів у довжину. Аронник звичайний має м’ясисте стебло, вкрите коричневими плямками, що надає поверхні рослини вигляду зміїної шкіри.
Найдивніші квіти планети
Щоліта на кожному стеблі розцвітають квіти, що досягають у довжину 45 сантиметрів. Забарвлення суцвіть викликає захоплення: зовні квітка блідо-зелена, з середини — темно-багряна.
Найдивніші квіти планети
Дракея
Це  орхідея, яка росте в Австралії і постійно розпускається в ті 6 тижнів, коли вилуплюється і живе самець певного виду оси, який і обпилює цю квітку.
Найдивніші квіти планети

Комментариев нет:

Отправить комментарий